Lollipop Baby Blog

Rast prvih zubića i pomoć u olakšavanju neprijatnosti

Rast zubića kod bebe

Rast prvih zubića je jedinstveno i neponovljivo iskustvo za sve bebe i roditelje i svakako nosi sa sobom neobične čari. Ova faza na detetovom razvojnom putu neretko ume da bude vrlo stresna i izazovna za roditelje koji neiscrpno istražuju metode i rekvizite uz pomoć kojih bi svom detetu uspešno olakšali pojedine nelagodnosti.

Već od trećeg meseca mogu se pojaviti prvi simptomi nicanja mlečnih zuba. Bebe u tom periodu često su razdražljive i plačljive, a kod nekih se javlja povišena temperatura i upala desni. Ova faza može da potraje izvestan vremenski period obzirom da zubići izrastaju već od trećeg meseca pa čak i do druge godine. Roditelji u želji da deci olakšaju tegobe i sebi smanje muke koriste se različitim homeopatskim anelgeticima, gelovima za utrljavanje i glodalicama koje bebe zapravo najviše vole, posebno jer u tom periodu obožavaju da istražuju predmete ustima.

Baby Jem rukavica glodalica je posebno privlačna bebama ne samo zbog silikonskog izrezbarenog dela koji je zgodan za glodanje i češanje desni, već i zbog šuškavog materijala od kojeg je napravljen donji deo rukavice, tako da bebinu pažnju dodatno okupira i zvuk. Još jedna prednost u odnosu na ostale glodalice je što je rukavica sa gornje strane, čičak trakom, pričvršćena za bebinu rukicu i neće ispasti lako kao ostali rekviziti. Koža je slobodna i može da diše jer je unutrašnjost rukavice od prozračnog rupičastog materijala, a sa strane je otvor za vazduh. Osim toga, ovaj omiljeni rekvizit im se može uvek naći pri ruci čak i kada roditelji nisu u blizini.