Grčevi kod beba

Grčevi kod beba ili “infantilne kolike” mogu biti veoma iscrpljujući, kako za bebu, tako i za roditelje. Javljaju se obično od druge ili treće nedelje i prestaju posle trećeg ili četvrtog meseca. Možete ih prepoznati kroz neutešni i učestao plač, crvenilo, temperaturu, odbijanje hrane, grčenje rukica i nogica… Postoje mnoge metode za uklanjanje grčeva. U ovom tekstu nećemo pisati o ostalim načinima uklanjanja, ali ćemo odgovoriti na vaša pitanja. Tiču se upotrebe, delotvornosti i ostalih karakteristika termofor pojaseva.

Termofor pojas smo izdvojili iz ponude iz razloga što prvenstveno ne spada sa bebinog stomačića, kao što je slučaj sa klasičnim termoforima, već je pričvršćen pomoću čičak trake i beba lagodno može da se pomera, okrene na stranu i tako zaspi. Unutrašnjost termofora čine šuplje koštice višnje koje odlično drže toplotu, a pritom su bez hemikalija, prirodne i prirodno bojene. Uopšteno, termofor deluje na bazi toplog peškira kojima često zagrevamo stomačić bebe, ali duže i bolje zadržava toplotu od istog.

Sa spoljašnje strane je tkanina, a u središnjem delu se nalazi džepić koji se lepi na čičak i iz kog treba izvaditi platnenu kesu sa košticama i zagrejati u rerni ili mikrotalasnoj. Vreme zagrevanja u mikrotalasnoj pećnici je 1 minut, na 450w, a u (prethodno zagrejanoj) rerni 15 minuta na 120 stepeni.

Pitanje koje smo dobijali od vas je i “Zaboravila sam koštice u rerni (mikrotalasnoj), šta da radim?” – naš odgovor je da strogo pazite da se to ne desi jer kao i sve što ostane predugo u rerni i koštice će se zapaliti i oštetiti, tačnije izgubiti svoje dejstvo… Bitno je da pažljivo zagrevate koštice!

Nakon zagrevanja, izvadite platnenu vrećicu iz rerne ili mikrotalasne i proverite da li je jako zagrejana. Ukoliko nije – odmah je vratite nazad u središnji deo termofor pojasa i zalepite čičak. Ukoliko jeste, sačekajte da se malo prohladi pa ponovite isti proces. Između samog termofora i bebine kože postavite 1 ili 2 sloja neke tkanine, nemojte postavljati direktno na stomačić. Sa zadnje strane se nalazi čičak traka pomoću koje možete odrediti veličinu pojasa koja odgovara bebi.

Grčevi kod beba i pomoć u ublažavanju grčeva – Nakon postavljanja termofora on će polako zagrevati bebin stomačić. Koštice će odraditi i blagu masažu, što je još jedna prednost ovih termofora. Zagrevanje i masiranje će polako opustiti i umiriti bebu. Beba će napokon moći da oseti olakšanje i zaspi. ♥

 

Termofor pojas od pliša – beli
Termofor pojas od pliša – roze
Termofor pojas od pliša – plavi

Povežimo se i na društvenim mrežama!
https://www.instagram.com/lollipopbaby.rs/
https://www.facebook.com/lollipopbaby.rs

 

 

 

Podeli

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *